Yöremize has Yemek Tarifi.

.: kesecik sayfasından :. .: YEMEK TARİFİ :. .: Sulu yemekler - Kizartmalar - Hamur isleri :. .:Salatalar - Tatlilar - Diğerleri :. Not:Tariflerimiz 4 kişiliktir.
 
Bahar Çorbasi .
MALZEMESİ:
2 Adet sogan 
1 Adet elma 
1 Adet havuç 
2 Çorba kasigi siviyag 
1 Kahve fincani un 
1 Çorba kasigi köri 
5 Su bardagi et suyu 
1 Çay kasigi limon suyu 
3-4 Dal maydanoz 
Tuz, karabiber 
YAPILIŞI:
Sogan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde dograyin. 
Siviyagi kizdirip sogan, elma ve havucu 5 dakika kavurun. 
Un ve köriyi ekleyip karistirarak birkaç dakika pisirin. 
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatin. 
Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pisirin. 
Çorbayi blenderle ezip, tekrar isitin. 
Maydanozla süsleyip servis yapin.
____.: afiyet olsun :.____

Bahar Çorbasi .
MALZEMESİ:
2 Adet sogan 
1 Adet elma 
1 Adet havuç 
2 Çorba kasigi siviyag 
1 Kahve fincani un 
1 Çorba kasigi köri 
5 Su bardagi et suyu 
1 Çay kasigi limon suyu 
3-4 Dal maydanoz 
Tuz, karabiber 
YAPILIŞI:
Sogan, elma ve havucu soyup küçük küpler halinde dograyin. 
Siviyagi kizdirip sogan, elma ve havucu 5 dakika kavurun. 
Un ve köriyi ekleyip karistirarak birkaç dakika pisirin. 
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatin. 
Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pisirin. 
Çorbayi blenderle ezip, tekrar isitin. 
Maydanozla süsleyip servis yapin.
____.: afiyet olsun :.____
 
Dügün Çorbasi
MALZEMESİ:
1/2 kg koyun (kuzu) eti, yagsiz
1 çay kasigi kirmizi biber
9 çorba kasigi margarin
3 adet yumurta sarisi 
12 su bardagi su
1 adet limon
150 gr un
biber
tuz
YAPILIŞI:
Eti nohut iriliginde dograyin, 12 su bardagi su ve bir tutam tuz ile pisirin. 8 çorba kasigi yag ile unu 3 dakika kavurun ve azar azar pisen etlere katin. Karistira karistira on dakika kadar kaynatin.
Bir kap içerisinde 3 adet yumurta sarisini limon suyu ile biraz karistirin. Pisen çorbadan azar azar ilave edip. Çorba kabina bosaltin. 1 çorba kasigi yag ile kirmizi biberi ateste biraz kizdirin ve çorbanin üzerini bu yag ile süsleyip servis yapin.
____.: afiyet olsun :.____
 
Terbiyeli Tavuk Yahnisi
MALZEMESİ:
- 750 gr kemiksiz tavuk eti
- Tuz
- Taze çekilmis karabiber
- 45 gr (3 çorba kasigi) Sana
- 37,5 gr (5 çorba kasigi) un
- 750 ml (3 su bardagi) tavuk suyu
- 1 adet buke garni
- 1 yumurta sarisi
- 250 ml (1 su bardagi) krema
- Ince kiyilmis maydanoz 
YAPILIŞI:
Hazirlik
Tavuk etlerini kusbasi dograyin. Tuzlayin ve biberleyin.
Sana ile sote edilmis tavuk etlerinin üzerine unu serpip, tavayi sallayarak unu tavuklarla karistirin.
Tavuklar soguyunca, üzerilerini örtecek kadar tavuk suyunu, sürekli karistirarak ekleyin. Bir tasim kaynatin ve olusan kefi alin. Buke garniyi katin.

Bir kapta yumurta sarisi ile kremayi çirpin. Tavada kalan sosun 1/3'ünü sürekli çirparak yumurta-krema karisimina ekleyin. Hazirladiginiz bu karisimi çirparak tavadaki sosa yedirin.
Ana Yemek
Ön hazirlik olarak asagidaki gibi tavuklari dograyip, hazirlayin.
Bir tavada Sana'yi eritin. Yag kizinca tavuklari ekleyip, renk aldirmadan sertlesinceye kadar pisirin. Üzerine unu serpin ve karistirin. Kapagini kapatin. 10 dakika pisirin. Sogumaya birakin.
Sogumus tavuklara hazirlik bölümünde gösterilen biçimde tavuk suyunu ilave edip bir tasim kaynatin, kefini alin ve buke garniyi ekleyin. Kapagini kapatip yaklasip 20 dakika pisirin. Atesten alin. Buke garniyi çikarin. Tavuklari temiz bir tavaya aktarin; suyunu bir süzgeçten geçirerek üzerlerine dökün.
Hazirlik bölümünde gösterilen yumurta-krema karisimini tavadaki tavuklara yedirip, kisik ateste sos koyulasincaya kadar sürekli karistirarak yaklasik 10 dakika kaynatmadan pisirin. Tuz ve karabiberini katin.Üzerlerine ince kiyilmis maydanoz serperek yaninda eriste veya pilav ile servis yapin.
____.: afiyet olsun :.____
Bademli Piliç
MALZEMESİ:
- 3 yemek kasigi Sivi Sana
- 4 adet tavuk gögsü
- 1 adet kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- 6 adet kuru kayisi
- 3 yemek kasigi badem
- 1 adet limonun suyu
- 4 yemek kasigi bal
- 1 çay kasigi tarçin
- Tuz - karabiber 
YAPILIŞI:
Kuru sogani piyazlik dograyin.
Tavuk gögüslerini kibrit kutusu büyüklügünde parçalar halinde kesin.
Sarimsaklari ayiklayip, kiyiniz.
Kuru kayisilari yikadiktan sonra dört esit parçaya bölünüz.
Bademlerin varsa kabuklarini çikartip, iri parçalar halinde mikserde çekin.
Yayvan bir tencerede Sivi Sana kizdirip, içine piyazlik dogradiginiz kuru sogani ve kiyilmis sarimsaklari ilave edip, soganlar pembelesinceye kadar kavurunuz.
Soganlar pembelestikten sonra içine dogranmis tavuklari ve tarçini ilave edip, tavuklar kizarana kadar kavurunuz.
Tavuklar renk aldiktan sonra üzerlerini kapatacak kadar su ilave edip, kaynatin.
Tavuklar suyunu çekince içine bali ve kayisilari ilave edip, karistirdiktan sonra pisirmeye devam edin. 
Tavuklar piserken, küçük bir tavada yagsiz olarak çekilmis bademleri kavurun.
Tavuklari atesten almadan hemen önce limon suyunu ve kavrulmus bademleri ilave edip, bir tasim daha pisirin.
Pisen bademli tavuklari servis tabagina alip, sicak olarak servis edin.
____.: afiyet olsun :.____
 
Kesecik Köyü çorbasi
MALZEMESİ:
3 orta boy havuç
2 adet büyük patates
3 adet pirasanin beyaz kisimlari
1 kereviz
4 tavuk kanadi
2 tavuk boynu
10 bardak su
100 gr tereyagi
YAPILIŞI:
Sebzeleri küçük küçük dograyin. Tavuklari 2 lt suda tuz karabiber ekleyerek pismeye birakin. Sebzeleri katin .30 dakika pisirdikten sonra yagini katin, kremasini koyun.
____.: afiyet olsun :.____
 
Kış çorbasi
MALZEMESİ:
1/2 su bardagi Amerikan Pirinci 
1 tavuk gögsü
2 adet patates 
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet limon
1 yumurtanin sarisi 
Ince kiyilmis maydanoz 
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
Pirinci ve tavuk gögsünü ayri yerlerde haslayin. Küp seklinde dogradiginiz patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pisince, haslanmis pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabin içinde çirptigimiz yumurtayi ve limon suyunu çorbanin kaynayan suyuyla karistirin ve bu karisimi çorbaya ekleyin. Çorbanin üzerini kiyilmis maydanoz ile süsleyerek servis yapin.
____.: afiyet olsun :.____
 
Mercimek Çorbasi
MALZEMESİ:
½ paket mercimek
1 adet sogan
1 adet patates
1 bardak siviyag
küp küp kesilmis 1 tabak dolusu bayat ekmek 
yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
Bütün malzeme büyükçe bir tencereye atilir üzerine tencerenin iki parmak altina gelecek sekilde su doldurulur. Bu malzeme 45 dakika kadar kaynatilir. Bir süre ilinmasi beklendikten sonra tencerenin içine bir mikser tutularak malzeme çekilir. Diger tarafta kizdirilmis yaga küp küp kesilmis ekmekler atilir. Çorba sicak sicak servis edilirken, kizarmis ekmekler de üzerine garnitür olarak konulur.
____.: afiyet olsun :.____
 
[ YEMEK BÖLÜMÜ ]
 
misir mucveri
MALZEMESİ:
su bardağı mısır tanesi
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için:
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
bir kapa yumurta ve sütü cirpiyorsunuz.üstüne un u ekleyip karistiriyoruz.en son misir tanelerini döküp kasik yardimi ile yagda birakarak kizartiyoruz.
____.: afiyet olsun :.____
bulgurlu patates köftesi

MALZEMESİ:
Su bardağı ince bulgur
- 5 adet patates
- 5 adet taze soğan
- 1/' demet maydanoz
- 5 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz

YAPILIŞI:
Patatesleri soyup iri şekilde suda haşlıyoruz. Bulguru da ayrı bir kapta sıcak su ile bırakıyoruz. Taze soğanı ve maydanozu ince şekilde kıyıyoruz. Haşlanan patatesleri bir kaba alıp eziyoruz, ıslattığımız bulguru da üzerine döküp, yeşillikleri salçayı sarımsakları ve baharatları koyup yoğuruyoruz. En son yağ ve limon suyunu döküp servis ediyoruz.
____.: afiyet olsun :.____
 
köfte ekmek

MALZEMESİ:
2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1\2 ekmek 
KÖFTE HARCI İÇİN;
- 400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 dilim ekmek içi
- 1\2 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 4 çorba kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,kimyon,kekik

YAPILIŞI:
Robotta soğan,maydanoz,salçayı,kıymayı çekip başka bir kaba alıp içine ekmeği,baharatları ve az miktar suyu koyup yoğuruyoruz.Köftelere şekil verip ızgarada pişiriyoruz.Domates dilimlerini ve biberleri de ızgarada kızartabiliriz.
____.: afiyet olsun :.____
 
oruk

MALZEMESİ:
750 gr dana kıyma,
- 2 su bardağı ince bulgur,
- 2 adet yumurta,
- 1 adet kuru soğan,
- 4-5 diş sarmısak,
- 4-5 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 su bardağı sıvı yağ,

Garnitür için: 
- 3 adet patates,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 küçük top salata,
- 1 adet kırmızı biber

YAPILIŞI:
Garnitürün Yapılışı:
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Patatesleri ekleyip kızartın. Pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın. Top salatayı ve biberi ince kıyın. Patatesleri harmanlayın. Oruğun yanında servis yapın. 

Yapılışı:
Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Bulgurun üzerine yumurtaları kırın. Soğan, sarmısak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
____.: afiyet olsun :.____
 
SUSAMLI KADINBUDU KÖFTE

MALZEMESİ:
500 gr. yağsız kıyma,
- 1/2 demet maydanoz,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 kahve fincanı pirinç,
- Tuz, karabiber,
- 5-6 yemek kaşığı un,
- 4 adet yumurta,
- 1 kase susam,
- 2 su bardağı sıvı yağ.

YAPILIŞI:
Pirinci haşlayıp süzün. Soğanı rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Kıymayı, soğan, maydanoz, pirinç, tuz ve karabiber ile yoğurun. Uzun köfte biçimine getirip, üzerine parmakla şekil verin. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra susama bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
____.: afiyet olsun :.____
 
Hasanpasa Kagit Kebabi

MALZEMESİ:
1 kilo kuzu veya koyun eti
2 adet domates
3 adet havuç
1 sap kereviz
5 adet patates
1 adet sogan
2 tatli kasigi kekik
1 çorba kasigi margarin
8 adet yagli kagit Karabiber 
Tuz

YAPILIŞI:
Domatesin kabuklarini soyup, küçük parçalara dograyin. Sogani rendeleyin. Maydanozla kereviz yapraklarini temizleyip yikadiktan sonra ince ince dograyin. Havuçlarin dislarini kaziyin, kabuklari soyulmus patateslerle birlikte ufak parçalara dograyin.
Eti de kusbasi dograyin.

Bir tavaya margarin ile rendelenmis sogan ve kesilmis etleri koyarak karistirarak kavurun. Etler kavrulunca bunlari yagli kagitlarin ortalarina yerlestirin.
Sebzeleri de üstlerine serpistirin. Tuzunu, biberini ve kekigini de serptikten sonra her yagli kagidin uçlarini paket yapar gibi birlestirerek iyice kapayin. 
Kagit paketleri bir tepsiye yerlestirdikten sonra orta sicaklikta bir firina koyun. Firinin isisini hafifletin ve kebaplari firinda 2 saat pisirin.
Kebaplar pisince bunlari kagitlariyla servis tabagina yerlestirip sofraya çikarin.
____.: afiyet olsun :.____
 
Fırında Alabalık.

MALZEMESİ:
4 kişilik.
4tane alabalık 
100gr.tereyağı 
2domates 
2domates suyu 
6patates 
1limon 
tuz
YAPILIŞI:

Balıklar tepsiye dizilir, üzerine tereyağı sürülür, domatesler ince kesilir ve patatesler tüm koyulur domates suyu eklenir, orta ısıda fırında pişirilir , 10 dakika sonra alt üst yapılır, pişince limon sıkılıp servis yapılır.
____.: afiyet olsun :.____
 
teleme yapılışı:
1.İlk olarak Keçi sütünü ocağa koyuyoruz, sütümüz ılık bir hal alıyor.
2. Sonra sütü yemek istediğimiz tabağa alıyoruz.
3.Daha sonra yaklaşık 7 adet incir yaprağını koparıyoruz, kopardığımızda yapraktan çıkan sütü , 
4.Ilıttığımız keçi sütünün içine koyup, çırpar biçimde karıştırıyoruz. 
5.Yaklaşık 1 dakika karıştırıyoruz ve sütümüz anında yoğurt gibi katılaşıyor.
uyarı : Teleme çaldığınız (sütü tutturduğunuz ) andan itibaren tüketmelisiniz, hemen tüketilmeyen Telemeler bozulur ve siz onu yerseniz sağlığınıza zarar verebilir. 
_______.: afiyet olsun :._______
 
[ SALATA BÖLÜMÜ ]
 
Bahçıvan Salatası

MALZEMESİ:
1 Kg Kuşkonmaz
250 gr Taze Yeşil Fasulye 
1/2 Karnabahar 
1 Salatalık 
1 demet Turp 
1 Göbek Salata 
1 adet Kuru Soğan 
1 demet Maydanoz 
2 dal Tarhun Otu 
1 demet Tere 

YAPILIŞI:
4 yemek kaşığı Zeytinyağ 
1 yemek kaşığı Sirke 
Tuz, Karabiber
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1 er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün. Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın. Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın. Üzerini turplarla süsleyin.
____.: afiyet olsun :.____
 
Karışık Mevsim Salatası 

MALZEMESİ:
1 Adet küçük kıvırcık salata 
1 Demet roka 
Yarım demet taze nane 
1 Adet kırmızı soğan 
10 Adet küçük turp 
2 Adet taze soğan 
4-5 Dal maydanoz 
4 Adet siyah zeytin 
4 Adet yeşil zeytin 
1 Kase konserve mısır 
Yarım limon suyu 
4 Çorba kaşığı zeytinyağı 
1 Çay kaşığı hardal 
100 gr beyaz peynir 
Tuz, karabiber 

YAPILIŞI:
Kıvırcık salata, roka ve nane yapraklarını ayıklayıp tek tek yıkayın. 
Kıvırcık ve rokayı ince şeritler halinde doğrayın. 
Kırmızı soğan ve turpları dilimleyin. 
Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. 
Hazırladığınız malzemeleri derin bir salata kaseine alıp, karıştırın. 
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin. 
Mısır ve zeytin dilimlerini salataya ilave edip karıştırın. 
Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve hardalı küçük bir kasede karıştırıp salata sosunu hazırlayın. 
Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice çırpın. 
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün. 
Yavaş yavaş karıştırın. 
Peyniri küp şeklinde doğrayıp salatanın üzerine serpin. 
Nane yaprakları ile süsleyip 10 dakika kadar beklettikten sonra servis yapın. 
NOT : Her mevsimde kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanan salata tarifini ince dilimlenmiş domates, salatalık, taze semizotu ve haşlanmış yumurta ile zenginleştirebilirsiniz. 
Hepsi salatanın lezzetine lezzet katmanın yanısıra, besleyici özelliğini de artıracaktır.
____.: afiyet olsun :.____
 
iLKBAHAR SALATASI

MALZEMESİ:
3-4 kisilik 
1 adet marul
1 adet salatalik
2 adet iri domates
1 demet kirmizi turp
1 demet taze sogan
8-10 adet zeytin
8-10 adet taze nane yapragi
6 corba kasigi zeytin yagi
100 gr. tulup peyniri
bir miktar sirke ve yeterince tuz

YAPILIŞI:
yikanmis tertemiz edilmis marulu büyükce bir kabin icine koyunuz yikanmis salataligi kabugunu soymadan halka halka dograyalim.
turplari kücükse ikiser büyükse derder parcaya bölüp ilave ediniz.dis kabugu siyrilmis soganlari ince ince kesiniz.zeytin yagi.sirke ve tuzu katiniz.hafifce tüm malzemeyi karistiriniz. en üste incecik kiyilmis naneyi zeytinleri ve tulum peynirini serpip servis yapiniz afiyet olsun.
____.: afiyet olsun :.____
 
avrat salatasi

MALZEMESİ:
2 dis sarimsak
1 adet büyük domates
2 adet nar
1 ufak demet maydanoz
2 adet taze sogan
2 adet yesil biber
2 adet limon
1 çorba kasigi nar pekmezi
1 tatli kasigi nane
1 çay kasigi pul biber
1 çay kasigi tuz

YAPILIŞI:
Domates, biber, sarmisak ve taze sogani çok ince, kiyin ve karistirin. Limonlarin ve narlarin suyunu sikarak kiyilmis malzemelerle karistirin. Naneyi de katin. Arzuya göre tuz, pul biber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapin.
____.: afiyet olsun :.____
 
BUGDAY SALATASI

MALZEMESİ:
MALZEMELER
1 paket asurelik bugday
1/2 su bardagi sivi yag
yarim su bardagi soya sosu
2 adet domates
1 demet taze sogan
4 adet çarliston biber
sirke
limon

YAPILIŞI:
HAZIRLANISI
1 paket bugday haslanir. Süzdükten sonra sogutulur. Bir su bardagina soya sos ve sivi yag konulur ve bugdayin üzerine eklenip 1 gün buzdolabinda bekletilir. 1 gün sonra çikarilan bugdayin üzerine domatesler, taze sogan, çarliston biberler ufalanarak eklenir. Üzerine limon ve sirke eklenir. Soya sos tuz lezzeti verdiginden dolayi tuz eklenmez.
____.: afiyet olsun :.____
 
SARHOS SALATASI

MALZEMESİ:
yarim demet semizotu,
1adet ota boy domates,
1 adet salatalik
2 adet sivri biber
1 adet orta boy kuru sogan yarim demek maydanoz
1/2kg.yogurt
2 dis sarmisak
arzu edildigi kadar zeytinyagi
tuz
pulbiber

YAPILIŞI:
Semizotu,domates,Salatalik,biber ve maydanozlar yikanip, sulari iyice süzülür.Özellikle semizotu saplariyla birlikte irice dogranir.Domatesler kabuklari soyularak dogranir.Sivri biber ve maydanoz eklenir. Kurusogan yarim ay seklinde dogranir.Bütün bu malzemelerin içine sarmisakli yogurt,tuz, pulbiber ve zeytinyagi katilarak iyice karistirilir.Afiyet olsun.Çok hafif ve lezzetli bir salata.
____.: afiyet olsun :.____
 
KISIR

MALZEMESİ:
MALZEMELER
1 su bardagi Ince Bulgur 
2 adet Kuru Sogan 
2 adet Domates 
1 demet Maydanoz 
10 dal kadar Nane 
1 bag Taze Sogan 
1 çay bardagi Zeytinyag 
1 bardak Su 
1 tatli kasigi Biber Salçasi 
1 Limon Suyu (ya da varsa 1 çay bardagi Nar Eksisi)
Tuz, Kara Biber, Kirmizi Biber 
Marul yapraklari ve/veya asma yapragi ile servis yapilir.

YAPILIŞI:
HAZIRLANISI
Kuru soganlar zeytinyaginda hafifçe pembelestirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne ayni anda bulgur, tuz, karabiber, kirmizi biber, limon suyu, ufak ufak dogranmis domatesler ilave edilir. Pisirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ates kisilir. Bulgur suyunu çekince ocaktan alinir. Ufak ufak dogranmis taze Sogan, maydanoz, nane eklenir. Limonu (Nar eksisi) ilave edilir karistirilir. Servis tabagina konur. 
____.: afiyet olsun :.____
 
Çoban Salata

MALZEMESİ:
- 2 adet iri sert domates
- 1 adet küçük sogan
- 3-4 adet yesil biber
- 2 adet salatalik
- Yarim demet maydanoz
- Zeytinyagi, limon ,tuz 

YAPILIŞI:
Hazirlanisi 
1. Soganin kabuklarini soyup, yikayip yarim cm. kalinlikta yarim halkalara dograyin.

2. Içerisine biraz tuz koyup, hafifçe ogup, diriligini ve aciligini giderin.

3. Soguk suyla yikayip salata tabagina koyun. Domatesleri yikayip , istediginiz büyüklükte kusbasi dograyip, soganlarin üzerine koyun.

4. Salatalari yikayip, kabuklarini soyup, yarim veya çeyrek dairelere istediginiz incelikte kesip, salata tabagina koyun.

5. Biberleri yikayip orta incelikte kiyin; salata tabagina koyun. Maydanozu incecik dograyip, salata tabagina ilave edin.

6. Salata tabagindaki karisima azicik tuz koyup, hepsini karistirin. Üzerlerini düzeltip, limonlu sosu döküp, servis yapin. 
____.: afiyet olsun :.____
 
[ TATLI BÖLÜMÜ ]
 
Acibadem Tatlisi

MALZEMESİ:
1 çorba kasigi tereyag (yada margarin)
2 su bardagi süt
yarim su bardagi toz seker
yarim çubuk vanilya
200 gr acibadem bisküvisi
yarim limon
3 yumurta

6 Kisilik 

YAPILIŞI:
Içine çubuk vanilyayi koydugunuz sütü istin. Sonra vanilya çubugunu çikarin, kurulayip
kaldirin. Diger birr kapta toz sekerle yumurtalari çirpin ve karistirarak bir kerede vanilyali sütü ilave edin.
Mikserde acibadem bisküvilerini toz haline getirip karisima katin Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapindaki bir kalibi yagladiktan sonra acibademli kremayi dökün. Önceden isittiginiz 180 derecelik firinda 45 dakika kadar benmari usulü pisirin. Biçagin ucunu tatliya batirarak pisip pismedigini kontrol edin. Biçagin ucu temiz çikarsa tatliniz pismis demektir.
Pudingi soguttuktan sonra buzdolabina koyun çikarip servis tabagina alin. 
Dilerseniz süsleyip, servis yapin. 
_______.: afiyet olsun :._______
 
Baba Tatlisi

MALZEMESİ:
2 yumurta
- 120 gr. toz seker
- 4 yemek kasigi süt
- 150 gr. un
- 1 limon kabugu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 40 gr. sana yagi
- Serbeti için:
- 2 su bardagi toz seker
- 3 su bardagi su
- Bir kaç damla limon suyu 

YAPILIŞI:
1. Serbeti için derin bir tencerede seker, su ve limon damlalarini karistirip, kaynatin.

2. Pisen serbeti sogutun.

3. Sana yagini eritip sogumaya birakin.

4. Bir limon kabugunu rendeleyin.

5. Yumurtalari derin bir kaba kirip çirpma teli ile çirpin.

6. Toz sekeri ilave edip çirpmaya devam edin.

7. Seker ve yumurta iyice karisinca sütü ilave edip karistirin.

8. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.

9. Eritilmis Sana yagini katin.

10. Limon kabugu rendesini ve vanilyayi ilave edin.

11. . Yayvan bir kek kalibinin içine bosaltin.

12. Kek kalibiniz yoksa tepsi veya firina dayanikli bir kapta pisirebilirsiniz.
_______.: afiyet olsun :.______
 
Yogurt Tatlisi

MALZEMESİ:
- 400 gr yogurt
- 6 yumurta
- 600 gr (3 1/4 su bardagi) irmik
- 120 gr (1/2 gr su bardagi) toz seker
- 120 gr (1 su bardagi) un
- 40 gr (1/3 su bardagi) nisasta
- Surubu Için
- 450 gr (1 4/5 su bardagi) tozseker
- 750 ml (3 su bardagi) su
- 1/2 limon suyu
- Süsleme Için
- 250 ml (1 su bardagi) krem santi
- 6 adet agaççilegi ya da çilek

YAPILIŞI:
Önce firininizi 180 °C'ye getirip isitin.

Bu arada yogurdu isiya dayanikli bir kap içinde benmari'de tutun. Yogurt ilininca irmigi katip, yedirin. Yumurtalari, ayni sekilde, sicak sudaki bir kabin içinde sekerle birlikte karistirin. Karisim ilininca kabi sicak sudan alin. Yumurtalar iyice koyulasincaya kadar çirpin. Bir kevgirle önce yogurdu, sonra sirasiyla un ve nisastayi ilave edin. Fazla karistirmadan bir tepsiye aktarin.

Firinda yaklasik 40 dakika pisirin. Bu arada bir tencerede seker, su ve limon suyunu 4-5 dakika kaynatin. Surup ilininca, ilik haldeki tatliya yedirin.

Servis tabaklarina birkaç kasik krem santi koyun. Üzerine porsiyonlanmis yogurt tatlilarindan yerlestirin. Krem santinin üzerine gelecek biçimde agaççilegi veya çilekleri serpistirip, servis yapin.
_______.: afiyet olsun :._______
 
Ayva Kompostosu

MALZEMESİ:
1 kilo ayva
2 su bardagi tozseker
2 litre su 

YAPILIŞI:
Ayvalar yikanir, ayiklanir, dörde bölünür ve çekirdekleri çikarilir. Çikarilan çekirdekler atilmaz. Kaynatacagimiz suyun içine atilir. Ayni suya ayvalar da atilir. Yarim saat kadar ayvalar pisinceye dek kaynatilir. Inmesine yakin tozseker ilave edilir. 1-2 tasim da o sekilde kaynatilip soguk olarak servis yapilir. 
_______.: afiyet olsun :._______
 
Asure

MALZEMESİ:
1/2 kg bugday 
1 çay fincani pirinç 
200 gr kuru ceviz 
200 gr kuru fasulye 
100 gr pilav fistigi 
200 gr nohut
1 kg toz seker 
4 adet limon
200 gr findik
50 gr kus üzümü 

YAPILIŞI:
Sevgili gayiz.biz üyeleri bu tarifin yapilisi biraz zahmetli ve zordur ama agiz tadina deger. simdi yemegimizin tarifine geçelim. Pirinç ve bugdayi ayiklanip yikayin. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak asacak kadar su ilave edin, tencerenin kapagini kapatmadan, atese koyun. Kanstirarak bes dakika pisirip, atesten alin. Üzerine de sikica bir bez örtüp sicak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumusayincaya dek haslayin. Bekleyip kabarmis olan pirinç ve bugdaylari biraz sicak su ilavesiyle atese koyup kapaksiz olarak kaynatin. Dibinin tutmamasina özen gösterin, sürekli tahta bir kasikla karistirin. Bir süre sonra altini biraz kisip, kabuklan soyulmus nohut ve fasulyeleri katin. Agir ateste pismeye devam ederken, karistira karistira bir kg sekeri de ilave edin. Atesten almaya yakin limonlari da rendelenip asureye katin ve bir iki tasim daha kaynatin. Son olarak, arzunuza göre atesten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Sogumadan kaselere koyup kaldirin. Findik ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fistigini kavurun, kus üzümünü de ayiklanip hafifçe çevrin. Bunlari ayri ayri kaplarla, servis yaparken asurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrica asurenin içine kuru bakla, incir, kayisi, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.
_______.: afiyet olsun :._______
 
Bagdat sütlaci

MALZEMESİ:
4 kisilik
1 lt süt
2 adet dövülmüs damla sakizi
75 gr kirik pirinç
1 tatli kasigi limon suyu
150 gr toz seker
100 gr kaymak
tuz

YAPILIŞI:
Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardagi su koyarak suyunu çeken kadar haslayin ve süzün. Tuz, sakiz, haslanan pirinç ve sütü karistirin. Sütlaç lapamsi bir hal alana dek pisirin. Bekletmeden kaselere alin. Baska bir tencerey 1/2 su bardagi su, toz seker ve limon suyunu karistirin. Koyuca bir surup kivamina gelene kadar karistirarark pisirin. Sogumaya birakin. Serbet soguyunca iyice soguyan sütlacin üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapin.
_______.: afiyet olsun :._______
 
PORTAKALLI KAZANDIBI

MALZEMESİ:
1 orta boy portakal
1/3 su bardagi tozseker
100 gr tatli lor peyniri
1 yumurta
Vanilya
35 gr irmik
1 çorba kasigi un
1 çorbakasigi pudraseker
1 çorba kasigi margarin

YAPILIŞI:
Portakali kabugu ile 4-5 parçaya ayirip tozseker ile blendirda püre haline getirin. Bir çukur kapta portakali catalla ezdiginiz lor peyniri, yumurta, vanilya, irmik, un ile karisitirn. Firin kabini yaglayin, portakalli karisimi içine yayin. Üzerine küçük parçalar halinde margarin koyun ve 200 derece isiltilmis firinda 15 dakika pisirin. Firindan çikarip üzerine pudraseker serpin, firinin izgarasini çalistirip pudraseker karamel rengini alana kadar 3-5 dakika daha pisirin ilik ve soguk servis yapin.
_______.: afiyet olsun :._______
 
Aglayan Kek

MALZEMESİ:
4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI:
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz. 
_______.: afiyet olsun :._______
 
Şeftali Fırın

MALZEMESİ:
Malzemeler (4 kişilik)

2 adet şeftali
25 gr badem
2 küçük acıbadem kurabiyesi
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta akı
4 çorba kaşığı tozşeker
¼ su bardağı su

YAPILIŞI:
Şeftalileri, kabuklarını soymadan ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini 
çıkarın. İçlerini hafifçe oyun fırın tepsisine yerleştirin. Çıkan
parçaları kıyılmış badem ve kıyılmış kurabiye, margarin, yumurta akı, 
şeker ve suyla karıştırın. Şeftalilerin ortasına doldurup 
230 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 
İsterseniz krem şanti veya kaymaklı dondurmayla da servis
yapabilirsiniz.
_______.: afiyet olsun :._______
 
Sevgi Tatlısı

MALZEMESİ:
1 Su bardağı yoğurt 
1 Su bardağı sıvıyağ 
1 Paket margarin 
2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz 
Aldığı kadar un 
1 Paket kabartma tozu 
1 Adet yumurta 
Şurubu için : 
5 Su bardağı tozşeker 
3 Su bardağı su 
Yarım limon suyu 
Bir miktar vanilya 

YAPILIŞI:
Öncelikle tatlının şurubunu hazırlayın. 
Bunun için 3 su bardağı su, 5 su bardağı tozşeker ve bir miktar vanilyayı kaynatın. 
Limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın. 
Başka bir kabın içinde 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın. 
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
Daha sonra hamuru dört parçaya ayırın. 
Her bir parçasını merdane ile açın. 
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın. 
Rulo biçiminde katlayın. 
Diğer hamurları da bu şekilde katlayıp, parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin. 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üzerine döküp, servis yapın. 
_______.: afiyet olsun :._______
 
Gelin Hanım Tatlısı

MALZEMESİ:
500 gr kayısı 
1 Su bardağı şeker 
1 Su bardağı haşlanmış pirinç 
2 Çorba kaşığı margarin 
1 Su bardağı ceviz 
1 Su bardağı üzüm 
1 Çay kaşığı tarçın 
6 Adet karanfil 
1 Adet havuç rendesi 
1 Su bardağı su 
2 Çorba kaşığı hindistancevizi 

YAPILIŞI:
Kayısıları akşamdan suya koyun. 
Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp, 5 dakika haşlayın. 
Suyunu süzün ve soğutun. 
Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm, tarçın koyun ve karıştırın. 
Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun. 
Kayısıları cam bir tepsiye dizin. 
Üzerine şekeri serpin, karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun. 
Üzerini folyo ile kapatıp, fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 
Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp, tabağa dizin. 
Soğuk olarak servis yapın. 
_______.: afiyet olsun :._______
 
Balkabağı Tatlısı 

MALZEMESİ:
1.5 Kilo balkabağı 
2 Su bardağı tozşeker 
Yarım su bardağı pekmez 
yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi 
150 gr kaymak 

YAPILIŞI:
Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın.
Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın. 
Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın. 
Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin. 
Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin. 
Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin. 
Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin. 
Daha sonra tencerede kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin. 
Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin. 
Sonra üzerine pekmezi gezdirin. 
Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin. 
Ateşten alıp, soğutun. 
Soğuyan kabağı servis tabağına alın. 
üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. 
Kaymakla birlikte servis yapın.
_______.: afiyet olsun :._______